Kdo smo

Projekt Moj Božiček je rezultat sodelovanja Društva GUD SOS , Marka Ujca in ekipe talentiranih posameznikov s področij igre, oblikovanja, postavljanja spletnih strani, pisanja besedil ter vodenja unikatnih projektov.

Marko Ujc

Marko Ujc je glavni izvajalec Božička, Dedka Mraza in Miklavža, pri tem pa mu bosta pomagala še Boris Car in Jurij Torkar. Marko Ujc je profesionalni gledališki igralec, režiser, lutkovni animator, glasovni interpret in trener veščin nastopanja. Poleg ustvarjalnega dela na odru, pred mikrofonom in kamero, ima za sabo vrsto uspešnih skupinskih delavnic za poslovneže in učitelje ter intenzivne individualne tečaje nastopanja. Vsak december pa že kar 18 let hodi naokrog kot dobri mož ...

Boris Car

Boris Car je anglist in ljubiteljski igralec od leta 2002. Ukvarja se z odrsko igro, sinhronizacijo risank, pantomime, moderiranjem dogodkov, snemanjem pravljic, prevajanjem, pisanjem pesmi in še marsičem. Je prejemnik državnega Linhartovega priznanja za glavno vlogo v predstavi Bog in še dveh Harlekinov. Poleg tega je po izobrazbi tudi vzgojitelj predšolskih otrok in je delal kot učitelj angleščine in pomočnik vzgojitelja v privat Montessori šoli in vrtcu. Vsako leto spremlja otroke na letovanjih, ki jih organizira Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Že približno 10 let se ukvarja tudi z odgovorno nalogo osrečevanja otrok v podobi treh dobrih mož. Dosedanje izkušnje in interesi so mu pri tem v veliko pomoč. Komaj čaka, da otrokom dokaže, da res obstaja. Vesele praznike in velik dobrodušen objem! 


Jurij Torkar je diplomiran primerjalni književnik, samozaposlen v kulturi kot igralec in performer. Kljub temu, da izhaja iz interaktivnega-fizičnega gledališča, pogosto nastopa tudi v otroških predstavah (Ljud, Šodr teater) in pripravlja delavnice za otroke (GUMB). S sinhronizacijo se ukvarja od leta 2012, decembra pa že vrsto let skoči tudi v kostum enega od decemberskih mož.

Karolina Marušič

"Moje ime je Karolina in ustvarjam pod psevdonimom @karolinaumetnina. V prostem času kdaj narišem kakšen strip, čisto spontano, o mojih nerodnih prigodah in lastnemu doživljanju sveta. Ustvarjeno začinim s humorjem, refleksijo o prikazanem in kraškim narečjem. Risanje teh stripov me neizmerno zabava in mi pomaga osmisliti na videz nesmiselne dogodke. Že nekaj let vsak december pošiljam bližnjim izvirne voščilnice, letos pa sem se odločila ta navihan božični duh deliti še z vami."

 

Alex Volasko je pevec, pisec pesmi in glasbeni producent. Veliko sodeluje z mladimi pevci in z njimi ustvarja nove glasbene zgodbe. Ukvarja se tudi s sinhronizacijo risank, v risanih serijah pa ga lahko med drugim slišite v vlogi Spužija Kvadratnika in veverička Alvina. Je dobitnik nagrade Danila Kocjančiča, zmagovalec festivala Poprock 2016 in Slovenske popevke 2018, veliko pa sodeluje tudi z Big Bandom in simfoničnim orkestrom RTV SLO. V prostem času rad piše tudi kratke pravljice. 

Rok Jurečič je audio inženir, producent ter skladatelj. Deluje na področju slovenske sinhronizacije ter glasbene produkcije. Aranžira skladbe za različne izvajalce in ustvarja avtorska glasbena dela za raznovrstne medijske potrebe. 

Jan Omahen, v ekipi Moj Božiček pomaga kot tipkarski škrat, sicer pa rad raziskuje, kako deluje svet.

Lara Hudnik, oblikovalka logotipa in scenografije.

Nina Hribernik, deklica video produkcije. Rada ima muziko naglas, pozitivne ljudi, vožnjo z avtom in pistacije.

Oddajte povpraševanje